2013. december 30., hétfő

Mit jelent számomra az alkotás?

Időnként olyan csendes őrültnek mutatkozok, jó bezárkózni a saját gondolataimmal a saját magam által alakított világba, mert amit azon kívül szoktam mostanság találni, az egyre inkább nem tetszik. Lehet ez már a vénüléssel jár? Költői volt a kérdés, nem kell megválaszolni!!!!! :) 


Olykor, vagy majd mindig az az érzésem, hogy háttal ülök a moziban és még fejjel lefelé is. Ezért amikor lehetőségem van, inkább szándékosan kirekesztem magam belőle és létre hozok egy sajátot, ami legalább tetszik, azt a filmet vetítik, amihez éppen hangulatom van és a film vászon is a helyén van. Legalább is Szerintem!. :) Egyre inkább hajlok arra, hogy a világon kétféle vélemény létezik: 1. az enyém, 2. és a helytelen. :))) (Megjegyzés: Ha ezt a pszichológusom olvasná, kikerekedne a szeme és azonnali terápiára ítélne. :) A szerk.)

Számomra az alkotási folyamat nem az üzletről szól, hanem magáról az alkotásról és az alkotás által megélt sikerélményről. Elsősorban az egészet a saját magam szórakoztatására készítem, mert szeretem a Flow-élményt. "A Flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amiből energiával töltődik fel, abban teljesen részt vesz, teljesen átadja magát a folyamatnak, és ebben örömét leli. Egy teljesen koncentrált, a motivációt a maximumig fokozó élmény, melynek során az ember képes teljesen egy dologra figyelni, és megfelelően terelni saját érzelmeit a legjobb teljesítmény, vagy tanulás végett." - írja a Wikipédia.

Amikor úgy Istenigazából sikerül elcsípnem ezt az élményt, akkor keletkeznek az ilyen és ehhez hasonló alkotások: 


Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez a csoda több alkotó munkájának "koprodukciós" eredménye, ahol

Az alap üzlet: Székely Attila faszobrász, http://www.szekelyattilafaszobrasz.hu/
A péksütemények: Varga Ancsa muniaturista kézműves http://lastwildminiatures.blogspot.hu munkáját dícséri.
Az egészet összerendezte és felturbózta: Tandy http://tandykacatgyar.jimdo.com/ 
A fantasztikus képet pedig: Göndör László készítette.


"Minden emberben benne van az isteni szikra. A lelki érettség foka dönti el, mikor kezdünk kutatni rejtet énünk után. Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik, hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől.(...) A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít, semmi más." (Szepes Mária)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése